Digitalbyrå Rebla hjälper sina kunder med webbprogrammering, digital effektivisering, digital marknadsföring, wordpress och UX

Hantera företagets sociala medier rätt

Att som företag använda digitala plattformar för att marknadsföra sig är idag självklart. I takt med att det blir vanligare att använda sociala medier som kommunikationskanaler, blir det också svårare att sticka ut ur mängden.

Vi listar här några saker som är viktiga att ha i åtanke för att effektivisera företagets användning av sociala medier.

Välj kanal utifrån målgrupp
Finns din målgrupp på samtliga plattformar eller bör du hålla dig till en eller ett par? Det är inte säkert att just er målgrupp finns på till exempel Instagram. Kanske är det LinkedIn eller Facebook som passar bättre eller tvärt om. Utvärdera var ni vill synas, vem ni riktar er till och hur ni vill uppfattas.

Frekventa uppdateringar
Att ha ett konto som inte kontinuerligt uppdateras kan ge oönskad effekt. Det signalerar då att företaget står stilla precis som profilen. Det är därför viktigt att uppdatera för att framhäva företaget som levande och i ständig rörelse.

Anpassat budskap
Olika sociala medier talar olika språk. Exempelvis är Instagram en kanal du kan vara ledig och informell i medan LinkedIn är en betydligt mer formell plattform.

Använd bilder
Genom att använda tilltalande och välanpassade bilder till profiler och uppdateringar får ni ett större genomslag. Ett exempel är profilbild på LinkedIn, en profil med bild visas i genomsnitt 14 gånger mer än en utan bild.

Ta hjälp av vänner och bekanta
För att få större spridning på dina uppdateringar och inlägg kan du be vänner och bekanta att gilla och dela. Men var också noga med att göra detsamma för dem.

Håll koll på andra kanaler
Alla kanaler behöver du kanske inte själv uppdatera, utan vissa kan vara mer givande att följa. Du kan då få ideér och hålla dig uppdaterad om vad som händer i din branch.

Intresserad av att veta mer om hur ditt företag kan marknadsföra sig digitalt? Klicka här eller Kontakta oss på info@rebla.se eller ring oss på 076-014 04 48

[sg_popup id=2]