Digitalbyrå Rebla hjälper sina kunder med webbprogrammering, digital effektivisering, digital marknadsföring, wordpress och UX

Rebla tog emot teknikklass på studiebesök

I fredags besökte VBU:s teknikklass Rebla för att får en inblick i vad en digitalbyrå kan arbeta med. Eleverna går sista året på VBU:s teknikgymnasium i Ludvika. De studerar informations- och medieteknik, teknikvetenskap och design- och produktutveckling.

Under gymnasieåren är det svart att veta vad man vill arbeta med i framtiden. På Rebla är vi såklart positiva till tekniska utbildningar, oavsett vad man väljer för väg senare i livet. Att lära sig programmera till exempel har man nytta av även om framtida yrket inte omfattar mekaniskt kodande.

Genom programmering tränas man i logiskt tänkande och handlar mycket om problemlösning. Man blir tvungen att testa, resonera, lyckas, misslyckas och ta hjälp av exempel. Med andra ord kan en teknisk bakgrund i kombination med andra färdigheter och intressen skapa underverk.

Vi på Rebla tycker att det är bra att kunna hantverket programmering. Men riktigt användbart blir det när man kan kombinera med något ytterligare. Reblas Art Director Johanna berättade för teknikeleverna hur hon kombinerar sina kunskaper om grafisk design och den programmering hon gör för Reblas kunder.

”Idag kommer man långt med grundläggande programmeringskunskaper. WordPress och liknande verktyg tillåter en att fokusera på designen snarare än tekniken. Kan du bemästra både det tekniska och visuella blir du en ovärderlig tillgång för arbetsgivare”.

 

Vill du veta mer om Reblas verksamhet kring WordPress, kontakta Johanna på johanna@rebla.se

[sg_popup id=3]