Digitalbyrå Rebla hjälper sina kunder med webbprogrammering, digital effektivisering, digital marknadsföring, wordpress och UX

Att anställas och anställa via Rebla

Den 6e april är det dags för MTD (medieteknikdagarna) i Norrköping där Reblas Mikaela är delaktig i organiseringen. Faktum är att flera nuvarande och tidigare Reblor har läst just medieteknik vid LiU. Vi passade på att återuppta kontakten med Karolin som idag arbetar på MittMedia.

Hur kom du i kontakt med Rebla?
Jag pluggade medieteknik i Norrköping och via Facebook-gruppen för tjejföreningen Mette fick jag kontakt med Rebecca. Några klasskompisar började jobba på Rebla och vi fick därigenom hjälp med kontakter och intervjutips för ex-jobbet.

Vad hade du för mål med att arbeta på/via Rebla?
Det var egentligen en slump, när jag sökte jobb gick det trögt och företagen liksom “satt och sov”. Jobbet på MittMedia lät roligt och därför gjorde jag arbetsprovet.

Vilken har varit den största fördelen med att rekryteras via Rebla?
Rebeccas stöd. Hon var peppande och kom hela tiden med bra tips. Hon kan sätta fingret på sånt man själv inte tänker på annars och det var skönt att ha någon där som inte var den slutgiltiga arbetsgivaren.

Har det funnits några negativa delar?
Hmm, jag tror inte det.

Vad har du utvecklat mest hos dig själv arbetsmässigt?
Jag har lärt mig jättemycket! Tidigare hade jag inte gjort särskilt mycket av någonting som jag jobbar med idag. Dels har jag lärt mig mycket om företaget, min avdelning, och hur det är att arbeta i den här branschen.

Vad har varit bra och lärorikt?
Att gå från studentliv till arbetsliv. På universitetet lär man sig att “såhär ska man göra”. Verkligheten är inte helt i den utsträckning som man tror i skolan. På MittMedia satsar man digitalt men generellt så är mediebranschen fortfarande fokuserad på print. Detta arbetar MittMedia hårt för att ändra på och man har idag kommit riktigt långt, vilket jag tycker är både bra och roligt.

Finns det något övrigt du vill tillägga?
Jag hade svårt att hitta intressanta företag som ville anställa, det här var ett bra sätt att få kontakt med MittMedia. Det fanns en större chans att få jobbet via Rebla eftersom inte lika många steg behövde tas.

Vill du veta mer om hur Rebla kan hjälpa dig att hitta personal eller arbete?

Kontakta oss på info@rebla.se eller 076-014 04 48